bs
Opis proizvoda

Reprocentar jagodastog voća H&H Friut proizvodi sadni materijal velikog broja kultivara ribizli i ogrozda sljedećih kategorija:

  • kontejnerske sadnice,
  • sadni materijal kategorije zreli izdanak golih žila i
  • presovane ili balirane sadnice.

Kontejnerske sadnice ribizli i ogrozda dolaze kao pojedinačne sadnice u saksijama, ili pak u polietilenskim vrećicama, naravno u zavisnosti od zahtjeva kupca, ali i od namijene proizvoda.

Kontejnerske sadnice ribizli i ogrozda u saksijama podrazumjevaju ukorjenjene, razvijene, jednu godinu stare biljke sa listovima, dva ili više izdanaka, uobičajeno visine 25-30 cm, sa korijenom koji se razvija u saksiji prečnika 9 cm i zapremine 0,9 l. Navedene sadnice se proizvode kako za komercijalne plantaže, tako i za voćare hobiste, odnosno sve one koji žele izvršiti sadnju u periodu izvan klasične sezone jesen – proljeće. U zavisnosti od zahtjeva kupca ovaj tip sadnog materijala ribizli i ogrozda može biti upakovan u saksije veće zapremine, i naravno kao dvo ili trogodišnje biljke. Takođe, za ribizle i ogrozde proizvodimo kontejnerske sadnice kao zelene (tokom sezone vegetacije) i dormantne biljke (u periodu mirovanaj vegetacije).

Proizvedeni sadni materijal ribizli i ogrozda koji se prodaje u velikim tržnim centrima i poljoprivrednim apotekama, pored kontejnerske sadnice u saksiji prečnika 9 cm, dolazi i kao kontejnerska sadnica upakovana u crne polietilenske vrećice. Ovaj tip sadnog materijala dominira za ovu namjenu prvenstveno iz razloga nemogućnosti redovnog zalijevanja u prodajnim centrima, te adekvatna smjesa supstrata i zapakovana vrećica omogućavaju biljkama da se bez zalijevanja u životu održavaju dva mjeseca. Ovo nije klasična kontejnerska sadnica, već jedno prelazno rješenje između sadnice golih žila i iste, s obzirom da je korijen upakovan u adekvatan supstrat, a da nadzemni dio predstavlja zreli izdanak golih žila, koji može na sebi imati ili ne razvijene pupoljke.

Sadni materijal ribizli i ogrozda kategorije zreli izdanak golih žila podrazumjeva biljku golog korijena (bez supstrata) čiji nadzemni sistem čine dva ili tri jednogodišnja izdanka određene visine izvađen iz matičnog zasada u periodu mirovanja biljaka. Pojedinačne sadnice ribizli i ogrozda tipa zreli izdanak golih žila pakuju se u buntove sa određenim brojem komada, obično 10-15.

Presovane ili balirane sadnice ribizli i ogrozda predstavljaju zrele izdanke golih žila čiji je korijen upakovan u određeni supstrat koji se potom presuje uz korijen i omota specijalnom folijom. Ovaj tip sadnog materijala ribizli i ogrozda namijenjen je kako za komercijalne proizvođače, tako i za voćare hobiste, odnosno poljoprivredne apoteke i velike tržne centre.

Bez obzira na tip sadnog materijala, svaka sadnica ribizli i ogrozda koja se na tržište plasira za poljoprivredne apoteke i velike tržne centre dolazi u adekvatnoj ambalaži koja podrazumjeva osnovno pakovanje – kartonska kutija na kojoj je sa čeone strane, uz sliku date vrste, utisnut naziv iste i naš jedinstveni logo i slogan, na poleđini su date osnovne informacije u pogledu značaja kontejnerske sadnice, odnosno karakteristike iste golih žila, sa adekvatnim sistemom uzgoja i razmacima sadnje, te adresom i našim kontaktom, i dopunsko pakovanje prema zahtjevima kupca.

Promotivni Video
Saradnici
farma_usaid ppf_logo bios frigomontaza mikro_partner
Certifikati
ok-2-2013-doc6_ ok-1-2013-doc5_ 491811-fsms-2013-10-18-iqnet-pdf4_ 491811-fsms-2013-10-18-englisch-pdf3_ 491811-fsms-2013-10-18-deutsch-pdf2_ haccp-2012-heko