bs
Vrtlari
Sve je veći broj zaljubljenika prema vlastitom uzgoju vrsta iz grupe jagodastog voća, ali koji ne posjeduju adekvatne zemljišne površine ili pak zbog nekih drugih razloga nisu u mogućnosti zasnovati obimniju komercijalnu plantažu. Njihova želja je spram mogućnosti, odnosno uzgoj par biljaka unutar okućnice, oko vikendice, ili u vrtu. Upravo zbog toga Reprocentar jagodastog voća H&H Fruit ima jednu od posebnih odlika, a to je ponuda sadnog materijala jagodastog voća za male površine, odnosno okućnice ili vrtove. Pored toga, u okviru ove rubrike web prezentacije nudi praktične savjete i preporuke za uzgoj određenih kultura prvenstveno jagodastog, ali i svih drugih vrsta voćaka u takvom ambijentu.

Za vrtove ili okućnice namjenski pakujemo sadnice u kartonsku ambalažu na kojoj se nalaze osnovne informacije o datoj vrsti, te zahtjevima iste spram uzgoja. Uglavnom su to kontejnerske sadnice u polietilenskim vrećicama ili pak saksijama različite zapremine. U određenim slučajevima, na zahtjev kupaca, nudimo i zrele izdanke golih žila za ovu namjenu, ali samo određenih vrsta. Takođe, konstantno radimo na poboljšanju ove palete proizvoda, a sve u cilju da naši kupci budu potpuno zadovoljni.

Iste plasiramo na tržište kroz velike trgovačke centre i poljoprivredne apoteke širom BiH. Pored toga, u okviru našeg prodajnog centra svi posjetioci mogu kupiti sadnice određene vrste, te na licu mjesta dobiti potrebne informacije o uzgoju iste.

Uzgojem jagodastog voća unutar okućnica ili u vrtovima pored svježih plodova izrazite hranjive vrijednosti koje za sebe možete obezbjediti tokom cijele sezone imate mogućnost i dodatnog efekta, a to je dekorativnost. Tako na primjer, visokožbunasta borovnica uzgajana u vrtu u proljeće nudi prelijep doživljaj tamno zelene boje svojih listova u kombinaciji sa bijelim zvonastim cvjetovima, tokom sezone plavu boju svojih plodova, a u jesen purpurnu boju svojih listova kao jednog od simbola nježnosti jeseni. Visokožbunasta borovnica, krupnoplodna brusnica, maline, kupine i njihovi hibridi, ribizle i ogrozdi, aronija, višerodna jagoda predstavljaju vrste jagodastog voća  od kojih nudimo sadi materijal za ovu namjenu.

Veliki broj različitih vrsta iz naše palete omogućava Vam da cjelokupnu sezonu vegetacije Vaš vrt odiše svježim plodovima, kao i različitim nijansama u pogledu boja, habitusa i ostalih dekorativnih osobina gajene biljke.

Prije nego se odlučite za uzgoj bilo koje vrste unutar okućnice pažljivo pogledajte naša uputstva i preporuke za uzgoj jagodastog voća u vrtu, obzirom na različite zahtjeve pojedinih kultura spram klimatskih i zemljišnih faktora. Tako ćete na primjer određene biljke kao što je krupnoplodna brusnica morati uzgajati u saksijama zbog na primjer nepovoljne pH vrijednosti i vodnog režima Vašeg zemljišta. Pored toga, postoji velika mogućnost različitih formi uzgoja za određenu vrstu, te na osnovu poznavanja istih odaberite najpogodniju za Vašu situaciju.

Promotivni Video
Saradnici
farma_usaid ppf_logo bios frigomontaza mikro_partner
Certifikati
ok-2-2013-doc6_ ok-1-2013-doc5_ 491811-fsms-2013-10-18-iqnet-pdf4_ 491811-fsms-2013-10-18-englisch-pdf3_ 491811-fsms-2013-10-18-deutsch-pdf2_ haccp-2012-heko